Posted by Tuesday, 10 November 2015

Cuti Sekolah Pishang?

School holidays are supposed to start on November 20th, but not for me. October 28th was my last day of school. Kiranya Yana start cuti 29 Oktober haritu lah. Awal kan?


Well, rasanya sekolah lain pun camni. 2 November SPM start. Mula lah cikgu bagi jadual cuti SPM untuk forms lain. Like, kelas ni direhatkan hari apa, form ni sekolah hari apa.

But for us, form 3 students, mula je SPM kitorang cuti terus sampai next year! Sebab, kalau pergi sekolah pun bukan ada apa pun nak buat. Belajar pun tak, cikgu semua busy dengan SPM. So, because of that, form 3 students start their holidays early. Total up, 60+ jumlah hari kitorang cuti. 2 bulan lebih tu!

Dah cuti lama camni, mana tak pishang en? What the heck is pishang? Like, pisang? Nah, pishang tu bosan. Bahasa apa? Bahasa Melayu, hihihi. Hadap PC pun, takda idea lah pulak nak tulis entri apa. So, Yana blogging kat Tumblr je lah. I'm surely active there tho, go check it out http://oversensing.tumblr.com/! Haaa ada lah Yana belajar masak, keluar dengan geng hihihi, tapi jarang lah. Duit dah melayang. Then, I also have softball trainings! Berbulan dah tak main sebab PT3. Haaa ni memang pergi sekolah, ehh, padang sekolah. Dikira pergi sekolah jugak eh? Hmmm.

Ohh yea, I just remembered something. Kelas Yana ada lagi satu hari sekolah! Hahahahaha, spoil je. 17hb ni, ada semakan teknikal, where all form 3 students actually get to look at their PT3 papers. Ehh, peperiksaan awam ni, camna boleh tengok paper sendiri pulak? Yana pun tak tahu. Sistem barunya camni, so yeah. On that day, tugas kitorang bukan lah tengok je, nama pun semakan teknikal. Kitorang kena check betul tak pemeriksa total up markah, bukan check jawapan. Plus, kalau check jawapan pun, merayu menangis melutut camna pun kat cikgu haaa takleh tukar dah. Tugas kitorang just untuk check markah, manalah tahu pemeriksa tersalah tambah markah tu en. Mereka pun manusia hihihihi. Tapi, hari semakan teknikal ni lah hari di mana semua budak form 3 dah boleh agak laaa result PT3 diorang.

Haaa selain 17hb tu, ada lagi satu hari kena datang sekolah, time hari result PT3 lah, apa lagi. Takut memang takut. Hari resultsnya bila pulak? Setahu Yana, sebelum Christmas, 20 lebih hb kot. Hahahaha lama kan? Lebih kurang sebulan lepas semakan tu. Lama nak tunggu, padahal dah boleh agak dah results. Haih, doakan Yana dan kawan-kawan lain ya! Untuk bloggers form 3 yang lain, goodluck! Yana doakan semua results cemerlang, insya'Allah amin 😁

Cuti lama-lama ni tak pergi mana-mana ke? Ehh ada ada, insya'Allah. Tapi tak jauh pun, dekat dekat je, biasa biasa je. Mana? Haaa, I'll update you guys about it soon, after the trip.

Okeh, that's all for today. Mintak-mintak lah idea untuk update blog datang mencurah. Hihihi, I'll update more soon yahhh insya'Allah. Bye!

5 comments:

  1. bosan jugaaaaa. idk what to do this holiday

    ReplyDelete
  2. bestnye...lama dapat cuti :)

    good luck utk result pt3

    ReplyDelete
  3. same bosan af tak sabar nak pergi pd. nanti update pasal pd tau!!!!!!!

    ReplyDelete

Greetings



Liyana, 17, Malaysia - I'm a student and a blogger. A soul imprisoned by a body. I write because nobody listens.

For inquiries: liyanajasmi@gmail.com


Follow

Subscribe

Popular Posts

Followers

Talkboard

Back to Top