Posted by Friday, 18 December 2015

The Big Bad Wolf Book Sale 2015

Last week, I went to this huge book sale called The Big Bad Wolf Book Sale with a few of my friends. Who doesn't know about this? BBW is the biggest book sale ever in the world. It's an annual event, at least twice in a year.


It's a 24 hours non-stop book sale. Total semua 257 hours tau! This event is amazing, especially for bookworms tho. Yana ni bukanlah bookworm sangat pun hahahahaha but other than blogs, I also do enjoy reading books.

The venue is so damn huge. Kalau nak pusing satu hall tu memang boleh sampai setengah hari. Yana sampai sakit kaki jalan! Hahahahahah. There are millions of books there. Rambang mata lah datang sini, banyak gila buku best! Fiction, non-fiction, graphic novels and children books. English ada Malay ada. Ehh, non-books pun ada tau! Contohnya posters, stationary, board games and others. Semua murah-murah.


The best thing about this book sale are the discounts. Buku harga RM20+ pun boleh jadi RM8 je! Ehhh tapi ada yang lagi murah, buku RM1 pun ada guys. Memang rugi gila lah kalau tak pergi. Another great thing you can do here is donate books for childrens. Ada satu section dalam hall tu under Astro Kasih. Dekat situ korang boleh pilih mana-mana buku dan bayar, lepas tu buku-buku tu akan didermakan kepada kanak-kanak. Haaa sambil shopping tu boleh lah beramal sekali, kan?

If you're going, don't forget to bring lots of money ya. Memang la buku semua murah but there's a lot of choices of books, kalau boleh nak borong habis habis. Yana tak bawak banyak sangat time tu so tak dapat lah borong gila. Dah sampai limit budget haaa Yana terus pergi kaunter and bayar. Takleh duduk situ lama-lama sebab ada je buku best yang Yana nak, nafsu betul! Tapi duit dah habis hahaahahahah. Next time memang kena bawak duit lebih.


These are the books that I've bought. Sikit je ni, selalunya orang datang BBW borong sampai berpuluh buku! 😭

Kalau tak sempat pergi, don't worry. Next year ada lagi! Awal tahun ada, akhir tahun ada. Tak silap Yana, pertengahan tahun pun kadang-kadang ada. So jangan lepaskan peluang ni! Discount habis-habisan, memang rugi kalau tak pergi. Semua jenis buku untuk semua golongan umur ada. So, everyone is invited!


And there's me. Banyak pulak buku dalam troli tu ya.
Haaaa tu semua campur sekali dengan buku kawan-kawan Yana.

That's that. Event ni dah habis dah, sorry for the late update about this. No worries, siapa yang tek pergi lagi tu haaa next year make sure pergi tau! Selalunya memang kat tempat sama je, Mines International Exhibition & Convention Centre (MIECC). 

Keep yourself updated about this event by following BBW's social sites, okay?

Instagram: B. B. Wolf

3 comments:

Greetings



Liyana, 17, Malaysia - I'm a student and a blogger. A soul imprisoned by a body. I write because nobody listens.

For inquiries: liyanajasmi@gmail.com


Follow

Subscribe

Popular Posts

Followers

Talkboard

Back to Top